Bærekraftige liv Morvik

Idéverksted

I Morvik har en gruppe naboer kommet sammen for å gjøre nærmiljøet sitt gøyere og grønnere. Hovedfokuset er å bygge fellesskap og skape aktivitet rundt lokale ressurser, som sjølinjen, skogen og grendahuset, i området.

7. september arrangerte vi idé -og inspirasjonskveld for nystartede Bærekraftige liv Morvik på Sunnfjordheimen. Det var ikke mangel på engasjerte folk eller gode idéer!

Arrangementet samlet folk fra nabolaget, men også engasjerte mennesker fra nærliggende nabolag i Salhus, Toppe og Skinflorbakkane, Stegane, Marikollen, Slettestølen, Lokketodalen, Saudalskleivane, Saudalen, Djupedalen, Kollbudalen, Farvikveien, og til og med fra Nyborg.

Et par ønsker fra naboer

Et nabolag der vi treffes i gaten uten avtaler!

Å være et forbilde for barn og unge i forhold til bærekraft.

En badegruppe ved sjøen.

Å strikke, sy og reparere sammen med andre.  

Planer for året

Nabolaget er allerede godt i gang og planlegger et gjenbruksmarked på Sunnfjordheimen i høst. Ideen er å samle de som har pent brukte ting å selge til en rimelig penge, og de som ønsker å kjøpe noe pent brukt til en rimelig penge. Kanskje kan man finne en fin julegave her? Ønsker du å delta som selger, kan det være lurt å starte jakten etter bortgjemte skatter i eget hjem allerede nå.

I tillegg har vi planer om en redesign-kveld. Følg med på Facebook for oppdateringer!

Er du interessert eller har en idé du vil sette ut i livet?

 Send en e-post til morvik@barekraftigeliv.no!

Mariann Lindseth og Anne Karine Aspholt Monsen er to av ildsjelene bak Bærekraftige liv Morvik

Neste
Neste

Bærekraftsamtalen 24.08.23