Reparasjonskafé

Reparere det vi allerede har er en meningsfylt. Men faktum er at de fleste av oss har hauger av klær som trenger en ny knapp, ullsokker som skal stoppes osv. Hvordan få has på den?

Under mottoet "det er hyggeligere å gjøre kjedelige ting sammen med andre" løfter Bærekraftige liv reparasjon inn i den sosiale arenaen.

På kafé

Bærekraftige liv i Bø har startet opp med reparasjonskafé annenhver lørdag i samarbeid med kafeen Mariposa. Mariposa er en spesiell kafe som drives av psykisk utviklingshemmede og andre som trenger arbeidserfaring. Bærekraftige liv i Bø ønsker å redusere forbruk gjennom å reparere ting de allerede har og skape gode ting som varer. Og de tror det er morsommerer og mer motiverende å gjøre dette i fellesskap. På Mariposa får de gratis lokale og et skap til å oppbevare utstyr, samtidig som de kan kjøpe kaffe og noe godt å spise. Til gjengjeld får de gjester og liv på kafeen, samt at de får solgt sine produkter. En vinn-vinnsituasjon, med andre ord.

Tekst Frøydis Haukeland og Liv Karin Thomassen

3 glade reparatører fra Bø. 3 glade reparatører fra Bø.


Bærekraftige liv på Landås har hatt ulike former for reparasjonsarrangementer. Det enkleste og mest funksjonelle for de har vært å ha det hjemme hos en person med symaskin og litt utstyr. Da er er det hyggelig og nyttig om det kommer 1 eller 20 stk. Men en invitasjon som så slik ut på Facebook.