Nettverkssamling 2017 Lørdag 28. og søndag 29.oktober

Bærekraft-interesserte fra hele landet samles for å dele erfaringer og inspirasjon. Hvor er vi, hvor vil vi, og hvordan kommer vi oss dit? Arrangementet varer fra 10.45-16.00 både lørdag og søndag.

28. oktober, 10.45 -16.00

Landås skole, Landåsveien 31, 5097 Bergen

Bærekraft-interesserte fra hele landet samles for å dele erfaringer og inspirasjon. Hvor er vi, hvor vil vi, og hvordan kommer vi oss dit? Arrangementet varer fra 10.45-16.00 både lørdag og søndag.

Er du med? Gå rett til BILLETTER og REGISTRERINGSSKJEMA (viktig for å bestille barnevakt).


Kjøp billettBestill barnevaktProgram for helgen

FOREDRAGSHOLDERE OG PROGRAM

CYNTHIA REYNOLDS - kommer for å snakke med oss om å fremme ansvarlig lokal verdiskapning gjennom robuste lokale nettverk som knyttes sammen globalt. 

Bilde uten tekstbeskrivelse

Cynthia er sosialentreprenør fra Canada, med bred teknisk bakgrunn. Hun er involvert i Open Source Community og har et bredt internasjonalt nettverk. Med arbeidserfaring fra større internasjonale konsern har hun også en solid forståelse av delingsøkonomi. I Norge har Cynthia etablert Open Food Network Scandinavia - en non-profit digital plattform som støtter alternative matdistribusjonsystemer. Hun har også startet Nesoddliv.no - et pilotprosjekt for Lokalliv.no, et registrert samarbeidsprosjekt med FN som støtter de 17 bærekraftsmålene.


ANNE DUBRAU - viser hvordan vi kan ta de globale problemstillingene ned på lokalnivå via konkrete oppstartsprosjekter.

Bilde uten tekstbeskrivelse

Anne kan fortelle om erfaringer med og ringvirkninger av de vellykkede initiativene Epleslang og Bybi, og er primus motor bak Bærekraftige liv Holmlia. Hun har spesielt mye å fortelle om veien fra avmakt til fellesskap. Anne jobber lokalt og tenker globalt. Hun elsker feiling og læring, og lært mye om kommunikasjon for å nå frem. 


KRISTIN BIRKELAND - skal dele av erfaringene fra å drive en hub som samler en skokk med samfunnsnyttige prosjekter og hjelper dem å sette i gang.

Bilde uten tekstbeskrivelse

Kristin er hverdagsaktivist og medstifter av Sager der Samler, et hus for hverdagsaktivister i Aarhus. Hun er vokst opp i Norge i en samfunnsengasjert familie. Reiste til Århus for å studere på Kaospilotene, hvor hun senere jobbet som teamleder og coach. Utover arbeidet med å lede og drive Sager der Samler, jobber hun i dag også som kunstner, organisasjonskonsulent og underviser.


AGNES VEVLE TVINNEREIM - forteller om Bærekraftige liv og erfaringer med grasrotaktivismen som har vokst til et omfattende nettverk.

Bilde uten tekstbeskrivelse

Agnes er en av initiativtakerne til Bærekraftige liv, som startet på Landås i 2008. Med snart 40 BL-nabolag over hele landet, er nettverket blitt langt større enn oppstarterne noen gang drømte om. Agnes jobber i dag fulltid med Bærekraftige liv, har gründet Matkollektivet, underviser og forteller historien om grasrotaktivisme et utall ganger hvert år. På vegne av BL-nettverket har hun fast plass i Klimaminister Vidar Helgesens Klimaråd.


JULIE ANE ØDEGAARD BORGE - forteller oss hvorfor vi skal delta og gir oss perspektiver på ulik motivasjon for demokratisk deltakelse. 

Bilde uten tekstbeskrivelse

Julie har phd i samfunnskunnskapsdidaktikk fra Institutt for sammenliknende politikk ved  Universitetet i Bergen. Hennes forskningsinteresser  omfatter blant annet politisk deltagelse, aktive læringsformer og demokratilæring i skolen. Borge jobber som rådgiver ved undervisningsavdelingen i Raftostiftelsen der hun blant annet har ansvar for Fremtidspiloten, en innovativ form for klimaundervisning, som er utviklet i samarbeid med Bærekraftige liv og Impact HUB Bergen.


TORHILD EIDE TORGERSEN - skal holde workshop i hvordan vi kommer oss dit vi vil.

Bilde uten tekstbeskrivelse

Torhild har vært klyngeleder for Human Innovation, og er nå leder for eksperimentering i Design Region Bergen. Torhild har bakgrunn fra NHH og har studert hos Kaospilotene i Århus. Hun har vært gjesteforelseser ved institutt for design ved Universitetet i Bergen. I 2006 startet hun Skrible, hvor hun utviklet Statkrafts Innovasjonsagent-program. Hun er også en av ildsjelene bak oppstarten av Impact HUB i Bergen.


JOSEFIN WINTHER, som fikk en sekser fra Bergensmagasinet på sitt nye album "Righteously wrong", kommer og deler av det hun er aller best til. 

Bilde uten tekstbeskrivelse

...og noen flere. 

Kjøp BILLETT her. (Denne er obligatorisk for å sikre deltakelse)

REGISTRERINGSSKJEMA - Her kan du melde inn behov for barnevakt, fortelle oss hvilke erfaringer du kunne tenke deg å dele, og om du vil si oss noe særlig.


Påmelding

Oppdatert 16. oktober, 2017