Kulturhistoriske vandringer på Landås og Landåsfjellet

Eventyret ligger rett utenfor døren!

19. mars, 00.00 -00.00

Kanonhaugen 39, 5097 Bergen

Eventyret ligger rett utenfor døren!

3 datoer og to type turer: 

Nå kan du bli kjent med gamle og nye stier på Landåsfjellet i tillegg til en vandring som går rundt i bebyggelsen på Landås og kikker på spor etter bondegårdstiden. Det hele krydres rikholdet med lokalnavn, historier og andre detaljer av lokalhistoriker Helge Jensen, en av forfatterne av "LANDÅS-boken".

Kulturhistorisk vandring på Landåsfjellet 19. mars Kl 1230-1530
Kulturhistorisk vandring på Landås del 1: 6. april Kl 1800-2000
Kulturhistorisk vandring på Landås del 2: 20. april Kl 1800-2000

Alle turer starter på Landås lystgård, Kanonhaugen 39, 

Påmelding og betaling av kr 50 gjør du via billettlenkene lenger ned. Det er plass til 15 stykker på hver tur, så førstemann til mølla!

Velkommen til en meningsfylt og interessant vandring i ditt eget nærmiljø!

Billett til kulturhistorisk vandring 19. marsBillett til kulturhistorisk vandring 6. aprilBillett til kulturhistorisk vandring 20. april
Helge Jensen leder vandringene. Han er lokalhistoriker og var billedredaktør og en av fire forfattere av boken LANDÅS. Fra lystgårder og husmannsplasser til drabantby. Sist har han gitt ut praktboken «Bergen i Edvard Griegs tid» med en unik bergenshistorie mellom 1843 og 1916. Helge bor i huset etter sin onkel Sofus Madsen i Kanonhaugen og er levende opptatt av nærmiljøet.Helge Jensen leder vandringene. Han er lokalhistoriker og var billedredaktør og en av fire forfattere av boken LANDÅS. Fra lystgårder og husmannsplasser til drabantby. Sist har han gitt ut praktboken «Bergen i Edvard Griegs tid» med en unik bergenshistorie mellom 1843 og 1916. Helge bor i huset etter sin onkel Sofus Madsen i Kanonhaugen og er levende opptatt av nærmiljøet.
Bli bedre kjent med rikdommen i nærmiljøet. Vi anbefaler deg også å lese Landåsboken. Kan lånes på biblioteket eller kjøpes på Norli Sletten. En kilde til å forstå og lære med om vårt eget nabolag.​Bli bedre kjent med rikdommen i nærmiljøet. Vi anbefaler deg også å lese Landåsboken. Kan lånes på biblioteket eller kjøpes på Norli Sletten. En kilde til å forstå og lære med om vårt eget nabolag.​

Oppdatert 16. mars, 2017