Bolig og energi

Hvilke muligheter finnes for energismart oppgradering av boligene våre? Informasjonsmøte for boligeiere og fagfolk

23. februar, 20.30 -23.00

Landåsveien 31, 5097 Bergen

Hvilke muligheter finnes for energismart oppgradering av boligene våre? Informasjonsmøte for boligeiere og fagfolk

Hva kan man gjøre med eksistrende boligmasse. Dette er et typisk rekkhus på Landås og som har vært med i studien til studentene fra Høgskolen.Hva kan man gjøre med eksistrende boligmasse. Dette er et typisk rekkhus på Landås og som har vært med i studien til studentene fra Høgskolen.

Noen av de du kan møte: 

Anne Sofie Handal Bjelland er høgskolelektor for ingeniørfag ved Høgskolen i Bergen, og veileder for studentene som har laget oppgaver om husene på Landås. Sammen med Steinar Anda har hun skrevet læreboken «Fra passivhus til plusshus» om energieffektive boliger. 

Steinar Anda er arkitekt og forfatter og har jobbet med miljøvennlige bygg og bruk av tre i en årrekke. I Husbanken, Bergen kommune og Høgskolen i Bergen. Kom og diskuter dine planer og løsninger med en som har mer oversikt over feltet enn de fleste. 

Solenergiforeningen får stadig flere medlemmer, og Simona Petroncini stiller for å gi gode råd om løsninger for solvarme og solstrøm eller en kombinasjon av disse.

Bergen kommune har nå kjøpt inn verktøyet Energiportalen.no for alle sine innbyggere. Elisabeth Sørheim fra Klimaseksjonen vil fortelle mer om hvordan du kan bruke dette verktøyet for å planlegge energioppgraderinger i din bolig.

Naturvernforbundet Hordaland stiller med prosjektet Oljefri.no og Silje Østerbø som har lang erfaring med å hjelpe boligeiere med å erstatte fossil med fornybar oppvarming, samt andre smarte energitiltak i boliger. Silje kan svare på hvilke støtteordninger du kan få tilgang på gjennom Enova. Hun har også med seg noen av de fremste leverandørene i vårt område.

Vår egen Kristian Amlie har vært prosjektleder for energioppgraderingsprosjektet vårt. Denne kvelden kan du få høre mer om smarte løsninger for energistyring og måling av dit strømforbruk.

I tillegg vil du kunne møte og diskutere med et knippe av de beste leverandørene av tjenester og løsninger på dette området, blant annet Byhus AS, som er langt framme i å tilby gode løsninger for energismart oppgradering.

Påmelding

Oppdatert 12. november, 2015