Prøv en transportsykkel

Nyt våren med med vind i håret på en lastesykkel.

Utlånsordningen fra Bærekraftige Liv er over for denne gang, og syklene er returnert til Bymiljøetaten i Bergen kommune. Trykk på knappen under for å komme til bestillingsiden deres.

Bestill hos Bymiljøetaten.

En transportsykkel eller lastesykkel er en sykkel som er laget for å transportere mer last enn en vanlig sykkel. Det finnes mange ulike transportsykler som dekker ulike behov, alt fra korte lastesykler til store kassesykler med to eller tre hjul. Og flere oppdager stadig at dette er et veldig bra transportmiddel i hverdagen, siden den kan løse så mange oppgaver. En transportsykkel er ikke en dyr sykkel, det er en billig bil!

Vi har fått låne fire ulike transportsykler av Bymiljøetaten, som vi disponerer over sommeren, og vi vil at flest mulig skal prøve dette selv. Enten du vil bruke den til pendling, henting og levering på skole eller barnehage, handling av matvarer eller hva det måtte være. Så enten du aldri har hørt om transportsykler før, men synest det ser spennende ut, eller om du har tenkt å kjøpe en, men ikke vet helt hvor du skal parkere den, så er dette noe for deg!
Det eneste vederlaget for å bli med er at etter låneperioden så ønsker vi å stille et par spørsmål til deg eller dere som har brukt sykkelen. Dette er en undersøkelse vi vil gjøre for å se hvordan Landås kan gjøres enda bedre for transportsykler.

Det er ikke et krav om å ha innendørs parkering for å bli med, men sykkelen må kunne stå trygt og må alltid bli låst med den medlfølgende låsen når den ikke er i bruk. Har du mulighet til å parkere sykkelen under tak så er selvsagt dette en fordel.

Vi har ikke hjelmer til utlån, men har du ikke dette selv så kan du ta kontakt med oss så kan vi bistå med å skaffe dette.

Utlånsordningen er avsluttet og disse syklene er ikke tilgjengelig fra Bærekraftige Liv lenger.

Under kan du lese om de ulike modellene, om du selv vil finne den sykkelen som passer best til dine behov. Eller så kan du ta kontakt med oss i transportgruppa på epost, så kan vi gi råd om hva som passer best til den bruken du ser for deg. Tilgjengelighet på de ulike syklene vil fortløpende bli oppdatert i kalenderen. Så ønsker du sykkel i en spesifik periode så kan du sjekke kalenderen for å se hva som er ledig på det tidspunktet. Andre forespørsler vil i utgangspunktet bli satt opp fortløpende etter hvert som de kommer inn, men dette kan bli justert for å få best utnyttelse av låneperiodene. Maksimal lengde på en låneperiode er 14 dager.

Bilde uten tekstbeskrivelse

Butchers & Bicycles MK1-E

Butchers & Bicycles er en trehjuls kasseykkel som er bygd for å krenge, og gir dermed det beste fra to verdener:  Den er stabil i lav fart, og kan samtidig sykles fort  i svingene.
Sykkelen har regntelt og benk med sitteplass til to barn. Det er i tillegg god plass til bagasje eller handleposer som gjør dette til en alsidig sykkel. Styre og sete kan justeres til å passe personer mellom 160 cm og 195 cm. Vær oppmerksom på at Butchers & Bicycle MK1 er 90 cm bred, slik at den krever en stor døråpning for å kunne parkerers innendørs. Vekt: 43 kg

Bilde uten tekstbeskrivelse

Riese & Müller Packster 60

Packster er en tohjuls kassesykkel som fungerer like bra til transport av barn og store kolli. Sykkelen kommer med regntelt og benk med sitteplass til to barn. Kassen har sidevegger av finér som er enkel å demontere. Dermed kan sykkelen enkelt brukes til å frakte varer som er større enn kassen også. Sykkelen har lavt innsteg og styre og sete kan justeres til å passe personer mellom 150 cm og 195 cm. Packster er 67 cm bred, og går derfor inn de fleste vanlige dører. Men vær likevel oppmerksom på at Packster er lenger enn en vanlig sykkel, så den trenger litt mer plass for å manøvreres på plass. Vekt: 34,9 kg

Bilde uten tekstbeskrivelse

Kona Electric Ute

Kona Ute er en longtailsykkel og dermed den sykkelen som er mest lik en vanlig sykkel. Samtidig gir den ekstra lengden plass ekstra store sidevesker slik at den får med nesten like mye last som i en kassesykkel. Kona har ikke satt noen øvre vektgrense på denne sykkelen, så den fungerer også til å frakte større barn og voksne. Sykkelen er noe tyngre og lengre enn en vanlig sykkel, men er den av transportsyklene våre som er lettest å plassere innendørs.

Vi har to Kona Electric Ute med litt ulikt utstyr. Den ene har "monkey bar" som er en ramme som passer for transport av større barn som kan holde seg fast selv. Denne syklene har også stor sideveske som gir plass til alt det du trenger å frakte i hverdagen.

Den andre sykkelen har to Thule Yepp Maxi barneseter som passer for barn opp til 22 kg. Disse barnesetene gjør at det ikke er plass til sidevesker samtidig, men sideveskene følger med. Sykkelen kan derfor brukes enten med barnesete montert, eller med sideveske montert.

Super Knuckle Monkey Bars. Pute og rekkverk for enkel transport av større barn. Håndtak på innsiden gir barna et sted å holde fast, samtidig som den ytre rammen beskytter.Super Knuckle Monkey Bars. Pute og rekkverk for enkel transport av større barn. Håndtak på innsiden gir barna et sted å holde fast, samtidig som den ytre rammen beskytter.
Thule Yepp Maxi for transport av barn opp til 22kg. Thule Yepp Maxi for transport av barn opp til 22kg.
Send epost for å bestilleSe tilgjengelighet i kalender