Matskogens økologidager for barn

Vi inviterer barnehager til et fantasifullt og kunnskapsgivende møte med naturen i Matskogen


I løpet av fem dagers økoeventyr vil vi øke barnas forståelse for naturens mangfold og åpne for nye møter med dyr og planter i de nære omgivelsene. Ved å bruke fantasi, hender, hode og hjerte, oppmuntrer vi til kunnskap og inspirerer til sosial og praktisk mestring i naturen. Barna kommer blant annet til å lage sin egen ønskehage, lære å høste fra Matskogen, lage mat over bål og forstå jorden vi lever på og seg selv på en ny måte.

Tema for dagene
Dag 1: Å oppdage planter og småkryp, sanseleker. Lær om livet i de nære omgivelsene og øv sansene.
Dag 2: Bygg et hjem i skogen. Lær å bygg enkle konstruksjoner. Bli oppmerksom på
menneskers og dyrs primære behov.
Dag 3: Høsting og matlaging a Matskogens vekster. Erfar mat fra jord ti bord.
Dag 4: Skape en ønskehage. Lær å lage en spiselig mangfoldshage.
Dag 5: Lage en fest av stedets ressurser 


Praktisk informasjon:

Målgruppe: Barnehager med barn mellom 4 og 6 år. Maks 20 barn i tillegg til ansatte.

Tid: Kurset er delt opp i fem deler à fire timer. De fem delene henger delvis sammen og vi anbefaler å delta på alle, men dersom tid og økonomi begrenser mulighetene lar det seg gjøre å velge to eller flere av dagene. Vi tilbyr kurset i perioden mellom 1. mai og 4. oktober. Nøyaktig tidspunkt avtales med barnehagen.

Prisleie: Avtales med barnehagen (se nederst på siden for kontaktinformasjon).

Om Matskogen:
Matskogen på Landås er en samlingsplass for bærekraftig dyrking, økt biomangfold og klimatiltak. Den ble etablert av Bærekraftige liv på Landås i 2012 i samarbeid med Bergen Kommune. Skogen består av flerårige spiselige planter til glede for alle barn og voksne i Bergen.

Hvordan komme seg til Matskogen på Landås:
Matskogen ligger mellom Øvre Sollien og Johan Blytts vei. Ta buss nr 12 fra Mannsverk eller sentrum og gå av på Montana. Gå fra Montana 10 minutter oppover mot Ulriken til grusveien deler seg, Matskogen ligger da inn veien til høyre.

Hvem er vi:
Benedicte Brun er utdannet i miljø og naturressurser fra NMBU og arbeider med etablering av skoghager/matskoger. Det siste året har hun bl.a. jobbet med et hage-kunstprosjekt i samarbeid med barn og voksne i to barnehager i Bergen. Koordinator for Matskogen på Landås.

Maja Christensen er MA i estetikk og kultur og jobber kreativt med bærekraftig utvikling, kvalitativ undervisning og naturopplevelser for barn og voksne. Hun er spesielt opptatt av relasjonen til naturen og har jobbet med sanseteater som metode for dette. Herutover jobber hun med etablering av skolehager og permakultur i Norden. 

Kontakt for spørsmål og påmelding:

Epost: matskog@barekraftigeliv.no

Telefon: 41515785