Idèmyldring med stort engasjement

Det kryr av gode ideer på Nordnes! Mange møtte fram da Bærekraftige liv på Nordnes arrangerte sin første idèmyldring i Krutthuset ved Akvariet for en drøy uke siden. På programmet sto presentasjon av Bærekraftige liv på Nordnes, litt om Takhagen, presentasjon av Bærekraftige liv-organisasjonen generelt og selve idèmyldringen.

Ellen Lien, en av initiativtakerne til Bærekraftige liv på Nordnes, vektla visjonene for Bærekraftige liv-organisasjonen, og spesielt fremhevet hun den lave organisasjonsgraden som det er et mål å ha. Dette er en nabolagsorganisasjon på tvers av alle de flotte tiltakene på Nordnes, en paraplyorganisasjon som er ment å kunne være et samlepunkt for felles aktivitet i hele bydelen. Det store spørsmålet er; «Hvordan kan jeg bidra til å øke livskvaliteten og forsøke å bidra til å senke det økologiske fotavtrykket på den lille halvøyen vår?»

Vi tror at engasjement vokser ut av livsglede, og at mennesker som føler seg vel i fellesskapet har overskudd til å bidra positivt. Vi tror videre på det å jobbe for det vi ønsker oss, heller enn mot det vi ikke ønsker oss. Bærekraftige liv skal derfor være nærende og ikke fokusere på hva som IKKE fungerer.

Bærekraftige liv på Nordnes er organisert ved et styre, og en årlig generalforsamling er organisasjonens øverste organ. Det er i skrivende stund en aktiv undergruppe til BLN; Takhagen på Nordnes. Viktoria Eriksen, som har koordinert Takhagen denne sesongen, fortalte om hvordan den fungerer og hvilke visjoner alle som bidrar inn der har. Med seg hadde hun hjemmelaget jordskokksuppe med jordskokk fra Takhagen. Marianne Paasche, en av initiativtakerne, stilte med kaker og kaffe.

Vibeke Koehler var hedersgjesten på samlingen vår, og hun holdt innledningsvis et engasjerende innlegg om historien til Bærekraftige liv på Landås. Vibeke kjenner aktiviteten til alle gruppene under Bærekraftige liv-paraplyen, kjenner godt til de politiske systemene i byen vår, hva andre har fått til og hvordan man bør gå fram. Verdt å merke seg er det historien om hun som kom på et av idèmyldringsmøtene og gjerne ville gjøre noe, men var usikker på hva hun kunne bidra med. Det viste seg at hun elsket å føre regnskap (!), noe som førte til at hun har holdt orden på regnskapet til Landås i 8 år. Det er hennes bidrag til klimakampen! Historien viser på en klar måte at alle kan bidra, uansett! Noe kan man gjøre!

Vibeke ledet selve idèmyldringsseansen der alle ble inndelt i grupper etter hovedinteresse. Hver av gruppene skulle avslutningsvis lande på tre ideer som de ønsket å gå videre med. Et mylder av gode ideer så dagens lys, så nå er det bare å sette i gang! Det er ikke slik at man må søke styret for å kunne gjøre noe, men dersom du vil ha hjelp, eller har en idé til noe du har lyst til å gjøre, og har lyst til å gjøre det sammen med noen, står selvfølgelig vi i styret parat til å hjelpe til. Det er også verdt å minne om at Bergen kommune har mange støtteordninger til nærmiljøtiltak, og at organisasjonsnummeret til Bærekraftige liv på Nordnes kan benyttes til slike søknader. Ta kontakt med en av oss.

Under ser du noen av ideene;

Visjonen vår i korttekstVisjonen vår i korttekst
Vibeke Korhler engasjerte med både innlegge tsitt og idèmyldringenVibeke Korhler engasjerte med både innlegge tsitt og idèmyldringen
Velkommen inn til idèmyldringVelkommen inn til idèmyldring