Huset begynner å skinne. Nå omregulering

Dette skjer i Lystgården nå

Velkommen til Edvard Griegs barndomsparadis. Nå inviterer denne gamle lystgården til nye muligheter:   

Bærekraftige liv har opprettet stiftelsen Lystgården og åpner dette historiske huset for hele Bergen. Med Grieg i veggene skal vi jobbe for å nå FNs bærekrafts mål. Lystgården vil koble kunnskap, inspirasjon, kultur, fellesskap, glede og engasjement. Det betyr at Lystgården blir en kraftmiks av intimkonserter, foredrag, kurs, workshops, langbords-måltider og mye mer. Ja, dette blir edutainment.

Lystgården skal spesielt løfte fram mat & dyrking – og vil sette ”klima på tallerkenen”. I tillegg vil mye av Bærekraftige livs mangfoldige virksomhet foregå huset.

Helge Jensen er en av mange som er med i Vennelaget til Lystgården og bidrar med verdifullt praktisk arbeid. Her er det en av de gamle ærværdige dørene som får nytt vindu på forskriftsmessig vis. Helge Jensen er en av mange som er med i Vennelaget til Lystgården og bidrar med verdifullt praktisk arbeid. Her er det en av de gamle ærværdige dørene som får nytt vindu på forskriftsmessig vis.

Du kan være med

Lystlaget
Vi er i gang og nå trenger vi økonomisk drahjelp for å realisere Lystgården. Lystlaget er vår egen folkefinansering, der årlig medlemskap gir anledning til å leie unike selskapslokaler. Og ikke minst er du med på å bygge et stort samfunnsprosjekt. Du kan dette første året støtte med valgfritt beløp. 300/500/1500 eller større beløp. Vipps 113350 (velg ”kjøp noe”). 
Liker du best nettbank kan du betale på: 3633 52 88917

Eller via lenken her:  

Bli med på folkefinansering
I Vennelaget trenger vi alle slags praktiske folk. Maling, kaffekoking, snekring og forfallende praktisk. Her er det Kirsti Lægernes som svinger malingsrullen.I Vennelaget trenger vi alle slags praktiske folk. Maling, kaffekoking, snekring og forfallende praktisk. Her er det Kirsti Lægernes som svinger malingsrullen.

Vennelaget
Vi trenger praktisk hjelp med huset. Nå foregår et oppussingsarbeid inne, og det vil framover være behov for folk som kan ta småoppdrag på fiksing og ordning. Male, koke kaffe, snekre, reparere osv. Vi er en flott gjeng i dag med folk i ulike aldre som er en del av arbeids- og kaffe-fellesskap. Ta kontakt med liv.karin@barekraftigeliv.no Velkommen!


Melde deg på i vennelagets dugnadsgjeng her
Hagelaget jobber med å rydde fram hagen og planlegger hvordan den skal settes i stand med elementer av den historiske hagen. Her er det Nils Fløisand som tar et godt tak. Hagelaget jobber med å rydde fram hagen og planlegger hvordan den skal settes i stand med elementer av den historiske hagen. Her er det Nils Fløisand som tar et godt tak.

Hagelaget
I Edvard Griegs barndom var hagen på sin høyde. Vi ønsker å gjenskape noe av den historiske hagen og er nå en god dugnadsgjeng som får råd og veiledning av et fagmiljø. Her vil du lære noe, bli kjent med nye gode folk, bruke kroppen - og være med å skape noe vakkert til glede for mange. Velkommen med enten du kan lite eller mye om hage! Hagelaget ledes av Hege Handeland.

Meld deg på i Lystgårdens hagelag

Vi tror på gleden og livskvaliteten over å bygge noe sammen, der alle kan bidra litt – med sitt. 

Vi må gjennom en stor prosess med omregulering før vi kan åpne huset og invitere inn til åpne arrangementer. I dag er huset regulert til bolig, og det er en OG Arkitekter