Parteringskurs for villsau

Lær noe nytt. Bedre, gøyere og grønnere

27. oktober, 18.00 -22.00

Landåsveien 31, 5097 Bergen

Lær noe nytt. Bedre, gøyere og grønnere

Her kan du lære hvordan du parterer et helt eller halvt lam. Og ikke minst, hvordan kan du gjøre deg nytte av de ulike delene? Hva er svang, bog og ribber? Og tenk deg godfølelse med å henge opp ditt eget pinnekjøtt til lufting på loftet sammen med bunaden! Alt dette vil økobonde og matentusiast Erik Halvorsen vise, fortelle og veilede. Etter hard jobbing avslutter vi det hele med et lite smake-gilde! Ta med det du selv vil drikke. 

OM DYRENE

Dette er villsaulam med øko-godkjenning fra Erik Halvorsen i Øvre Hålandsdal
Best på smak, dyrevelferd og bærekraft!
Gården deres har beiter som strekker seg fra 18 moh til 820 moh helt øst i Fusa kommune, rett sør for Kvitingen og Kvamskogen. Lammene går på naturbeite fra de er én uke gammel og frem til slakting i oktober.
Driftsformen vår gjør at de har sunne og friske dyr. I 2015 og 2016 har de hatt tilsammen 190 lam, med ingen syke dyr og 0% dødelighet, mot et landsgjennomsnitt på rundt 17% dødelighet for lam. De driver også uten korn og soya i vinterfôret til sauene. Økologisk kraftfôr brukes kun som lokkemiddel når vi skal samle flokken og få dem til å følge oss.

DU FÅR VÆRE MED PÅ

- Partere ditt eget bestilte dyr. Du bestiller innen innen 24. oktober. Se under.
- Lage rull, med svangene og kjøtt fra parteringen (+ litt til) lager du ditt eget julepålegg. 
- Smaksgilde rundt langbordet.

TA MED

-Forkle
-Skjærebrett 
-God kniv til skjæring i kjøtt
-Stoff (type tykk bomullslerret). Stort nok til å kunne pakke inn en lammerull.
-Stoppenål.
-Det du ønsker å drikke til den avsluttende smaksfesten.

PÅMELDING 

Kurset kan bare ha 16 deltakere så her må du være raskt ute for å få plass. Kurset koster 550 kr eks. kjøtt.  Kjøttet bestiller du på Matkollektivet. Siste frist 23. oktober.
Du er påmeldt når du har kjøpt billett her.

BESTILLING AV KJØTT

Du bestiller 1/1 eller 1/2 lam fra Matkollektivett innen 20. oktober. 

Velkommen!

For spørsmål ta kontakt liv.karin@barekraftigeliv.no eller 950 61277

Meld deg påBestil villsaulam

Oppdatert 12. oktober, 2016